Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2025
Η Eurovision 2025 βρίσκεται μόλις 14 ημέρες μακριά και ορισμένες από τις συμμετοχές έχουν αρχίσει ήδη να ξεχωρίζουν στα στοιχήματα.
Η Κύπρος με το «Shh» του Theo Evan φαίνεται να κερδίζει έδαφος, σημειώνοντας στα πιο πρόσφατα στοιχήματα σύμφωνα με το eurovisionworld.com, άνοδο. Η κυπριακή συμμετοχή βρισκόταν τις προηγούμενες εβδομάδες μεταξύ της 14ης και 15ης θέσης.
Τώρα, οι στοιχηματικές εταιρείες κατατάσσουν την Κύπρο μόλις 2 θέσεις μακριά από τη δεκάδα. Ο Theo Evan θα εμφανιστεί στη σκηνή του Α΄ Ημιτελικού με το «Shh», που υπογράφουν ο συνθέτης ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Lasse Nyman, Linda Dale και Elsie Bay, διεκδικώντας μια θέση για την Κύπρο στον τελικό.
Η Klavdia με το «Αστερομάτα» εκπροσωπεί την Ελλάδα στη φετινή Eurovision και τα στοιχήματα των εταιρειών την κατατάσσει σήμερα, στη 19η θέση.
Πρώτη στα προγνωστικά παραμένει η Σουηδία, 2η έρχεται η Αυστρία, 3η η Γαλλία, 4ο το Ισραήλ και 5η η Ολλανδία.
Eurovision 2025: Η λίστα των στοιχηματικών εταιρειών
- Σουηδία – KAJ - Bara bada bastu
- Αυστρία – JJ - Wasted Love
- Γαλλία – Louane - Maman
- Ισραήλ – Yuval Raphael - New Day Will Rise
- Ολλανδία – Claude - C’est La Vie
- Τσεχία – Adonxs - Kiss Kiss Goodbye
- Φινλανδία – Erika Vikman - Ich komme
- Βέλγιο – Red Sebastian - Strobe Lights
- Εσθονία – Tommy Cash - Espresso macchiato
- Αλβανία – Shkodra Elektronike - Zjarrm
- Μάλτα – Miriana Conte - Serving
- Κύπρος – Theo Evan - Shh
- Ουκρανία – Ziферblat - Bird of Pray
- Ηνωμένο Βασίλειο – Remember Monday - What Do You Do
- Ιταλία – Lucio Corsi - Volevo essere un duro
- Ελβετία – Zoë Më - Voyage
- Ιρλανδία – Emmy - Laika Party
- Άγιος Μαρίνος – Gabry Ponte - Tutta l’Italia
- Ελλάδα – Klavdia - Asteromata
- Αυστραλία – Go-Jo - Milkshake Men
- Γερμανία – Aobr & Tynna - Baller
- Νορβηγία – Kyle Alessandro - Lighter
- Ισπανία – Melody - Esa diva
- Λιθουανία – Katarsis - Tavo akys
Eurovision 2025: Οι 4 αποστολές που ξεχωρίζουν οι στοιχηματικές εταιρείες
Οι KAJ και το «Bara bada bastu» θεωρούνται το μεγάλο φαβορί. Το φινλανδο-σουηδικό μουσικό συγκρότημα κατάφερε να επικρατήσει του μεγάλου φαβορί και πρώην νικητή του διαγωνισμού, Måns Zelmerlöw. Οι τρεις μουσικοί Kevin Holmström, Axel Åhman και Jakob Norrgård έκαναν την ανατροπή και διεκδικούν την πρωτιά ξανά για τη Σουηδία.
Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Vörå της Φινλανδίας το 2009, έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ, καθώς και έχει γράψει και παρουσιάσει δύο μιούζικαλ στο σουηδικό θέατρο Wasa της φινλανδικής πόλης Vaasa. Η ταυτότητά τους ενέχει έντονο το κωμικό στοιχείο, όπως και το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσουν τη Σουηδία.
Το «Bara Bada Bastu» εξυμνεί την παράδοση της φινλανδικής σάουνας. Ο τίτλος του, που μεταφράζεται ως «Απλώς να κάνουμε σάουνα», αντικατοπτρίζει το κεντρικό θέμα του τραγουδιού. Οι στίχοι, γραμμένοι στη διάλεκτο Vörå, περιγράφουν την εμπειρία της σάουνας ως τον καλύτερο τρόπο για χαλάρωση και ευεξία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όλοι οι προβληματισμοί εξαφανίζονται αμέσως» και «η καλύτερη θεραπεία για το σώμα και την ψυχή».
Στην πεντάδα, οι στοιχηματικές κατατάσσουν την Αυστρία. Το τραγούδι της χώρας στον διαγωνισμό «Wasted Love» από τον JJ έκανε πρεμιέρα στο YouTube κανάλι του διαγωνισμού και από την πρώτη στιγμή, οι eurofans το ξεχώρισαν, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Ο καλλιτέχνης περιγράφει το «Wasted Love» ως ένα τραγούδι που αποτυπώνει την εμπειρία του με την ανεκπλήρωτη αγάπη.
Όπως έχει δηλώσει: «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος πόνος στο να έχεις τόση αγάπη να δώσεις, αλλά να μην βρίσκει ανταπόκριση. Είναι σαν να είσαι χαμένος στη θάλασσα, πάνω σε ένα εύθραυστο χάρτινο καραβάκι, ελπίζοντας σε κάτι που διαλύεται μπροστά στα μάτια σου. Και όμως, υπάρχει κάτι όμορφο σε αυτή την αθώα αφοσίωση. Γιατί, στο τέλος, το να μπορείς να αγαπάς – ακόμα κι αν αυτή η αγάπη φαίνεται χαμένη – είναι από μόνο του ένα υπέροχο συναίσθημα».
Ψηλά βαθμολογικά κατατάσσεται η Γαλλία που εκπροσωπείται φέτος από τη Louane. Η Γαλλίδα σταρ επιλέχθηκε εσωτερικά από τη γαλλική τηλεόραση γαλλικό φορέα, ενώ μόλις πριν λίγο κυκλοφόρησε η συμμετοχή της «maman”. Μάλιστα, τα αποκαλυπτήρια έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του “Τουρνουά Έξι Εθνών”, στο Stade de France στο Παρίσι.
Στις πρώτες θέσεις για τα στοιχήματα, έρχεται η Ισραηλινή Yuval Rapahel με το «New Day Will Rise» θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 15 Μαΐου. Η Yuval είναι επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς στη συναυλία Nova στις 7 Οκτωβρίου 2024 και αναμένεται να τραγουδήσει σε αγγλικά, εβραϊκά και γαλλικά.
Σχετικά

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το πρόγραμμα της για τον μήνα Μάιο
Δείτε αναλυτικά όλες τις συναυλίες

Μόλις ανακοινώθηκε και δεύτερη συναυλία στα Λύμπια
Αυτήν τη φορά με τον μοναδικό Κωνσταντή Πιστιόλη και τους Social Waste

Spotify: Ετοιμάζεται για αύξηση τιμών συνδρομών το καλοκαίρι
Η Spotify προγραμματίζει αύξηση τιμών συνδρομών σε πολλές χώρες.

16 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες τον Μάιο σε όλη την Κύπρο
Μουσικές επιτυχίες από Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες

Η Χορωδία Amalgamation παρουσιάζει την παράσταση CLAY – ΠΗΛΟΣ στη Λεμεσό
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, που συνδυάζει την κυπριακή μουσική παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, γιορτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού


Ελένη Τσαλιγοπούλου: Αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της στην Κύπρο
"Το Ρεμπέτικο.... αλλιώς" με τον Κούλλη Θεοδώρου, τη Χορωδία Αδούλωτη Κερύνεια και τις παιδικές χορωδίες Ανθή Φιλίππου και Δήμου Λευκωσίας

Το Paradise Jazz Festival επιστρέφει και φέτος στο μαγευτικό Val’s Place στη Γιαλιά
Το δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο